Чубака се завръща в Епизод VII?

Снимките на филма са започнали в началото на месеца

Снимките на Епизод VII на „Междузвездни войни” са започнали в началото на месеца. Според източник на сайта The Hollywood Reporter сред актьорския състав е и 69-годишният британски актьор Питър Мейхю. В първата трилогия той се превъплъти в ролята на Чубака – верният приятел на пирата Хан Соло.

Слуховете за завръщането се подсилиха от факта, че 221-сантиметровият исполин отказа участия по различните изложения през май, тъй като по това време ще снима. Очаква се завръщане да направят и Харисън Форд (в ролята на Хан Соло), Марк Хамил (Люк Скайуокър) и Кери Фишер (принцеса Леа). Лентата трябва да се появи по кината на 18 декември 2015 г. Тя се режисира от Джей Джей Ейбръмс.

През март главният изпълнителен директор на „Уолт Дисни Къмпани”, която държи правата на поредицата, обясни, че събитията в Епизод VII ще се развиват 30 години след Епизод VI “Завръщането на джедаите”.  Той добави, че се очаква завръщането на някои познати лица от поредицата.

Мейхю участва в първите три части на „Междузвездни войни”. Завръщането на актьора означава също така, че уукиту (расата от която е Чубака – бел.ред.) ще бъде задвижвано от човек, а няма да бъде нарисувано с помощта на компютър.

Междувременно актьорът Били Дий Уилямс, превъплатил се в ролята на Ландо Каризиан, все още не е търсен от създателите на новия филм. Пред TMZ той обясни, че е готов да се завърне, ако бъде потърсен.