Редовният секс вдига заплатата

Пловдив Лайф

09-04-2014, 14:18

Снимка:

magicaura.com

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Учените са го доказали

Преди всичко трябва да направим уточнението, че тук не става въпрос за секс със шефа, а за продуктивността на служителите, който не пропускат възможност да се насладят на интимния си партньор в семейното легло. Хората, които водят активен полов живот, имат по-високи възнаграждения от тези, които правят секс рядко или напълно са се отказали от интимни ласки. Изводите са направени на базата на изследване, извършено под ръководството на немски учени.

Оказало се, че правенето на секс най-малко по 4 пъти на седмица гарантира на човека с 5 на сто по-високо възнаграждение в сравнение с тези, които са имали по-малко активен сексуален живот. Пълното отказване от интимни ласки се е изразявало с 3%-но намаляване на размера на работната заплата в сравнение с хората, които са правили секс поне един път на година.

Освен това, колкото по-често човек е имал полови контакти, толкова по-рядко е страдал от сърдечносъдови болести, артрит и диабет. Специалистите все пак не бързат да правят окончателни изводи. Възможно е хората, които печелят повече и се чувстват добре, по принцип по-често да правят секс./Lifestyle.bg