Община Казанлък се представя на туристическата борса във Велико Търново

На щанда им ще има и гости от побратимения град Толиати представители на руския туристически бизнес

От 10 до 13 април 2014 г. Община Казанлък ще представи своя туристически продукт на 11-ото Международно туристическо изложение „Културен туризъм“–Велико Търново.

И през тази година Общината ще участва на туристическата борса заедно с Исторически музей “Искра“, освен това на щанда ще има и гости от побратимения град Толиати и представители на руския туристически бизнес. Съгласно подписан Протокол за сътрудничество, двете общини Казанлък и Толиати ще представят съвместно туристическия потенциал на своите региони, като тази година домакин е Казанлък, а през следващата година – нашата община ще се представи на туристическото изложение в областния град Самара.

На атрактивен щанд от 6 кв.м, Казанлък ще рекламира своята туристическа инфраструктура в областта на културния туризъм, както и програмата за провеждане на  своите емблематични празници: Фестивал на розата’2014 и Празници в Долината на тракийските царе’2014. През миналата година Община Казанлък спечели Голямата награда на журито в конкурса „Чети и пътувай“ – за най-оригинално събитие в областта на културния туризъм за 2013 г., за Фестивал на розата.

На най-голямата Международна туристическа борса в България –„Holiday and Spa Expo”- София, Община Казанлък спечели и специалното отличие на изложението - Грамота за успешно развиваща се дестинация за фестивален туризъм.