„Да запазим децата на пътя” в Гълъбово

Организират общински кръг на викторината по безопасност нa движението

На 11.04.2014 г. в 15:00 часа в сградата на Община Гълъбово за поредна година ще се проведе общински кръг на викторината по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя” .
Организатори са Община Гълъбово и отдел „Образование”. Викторината е включена в Националния календар за извънучилищни дейности на Министерство на образованието и науката за учебната 2013/2014 г. в направление „Наука и техника”.

Целта на провеждането е проверка на уменията и навиците за действие в условията на пътното движение и формиране култура на безопасно поведение на пътя. Участие в това състезание ще вземат 4 отбора от училищата на територията на Община Гълъбово.

Отборите са съставени от четирима състезатели – по един състезател от 5, 6, 7 и 8 клас. Отборът победител представя общината в областното ученическо състезание по БДП. Викторината ще се проведе в 4 етапа.
1 етап- Решаване на тест с 20 въпроса. Всички състезатели от отбора решават заедно тест с въпроси от познавателните структури, отразени в учебните програми по БДП. Време за решаване на теста- 20 мин. За всеки правилен отговор се дават 5 точки.
2 етап- Викторина: Отговор на 8 въпроса. Въпросите се задават с 2 отговора, които се прочитат от водещия викторината. След обмисляне и консултация между състезателите, капитанът на отбора вдига табелка за верния отговор „ А” или „ Б „. Времето за обмисляне и даване на отговора 10-15 сек. За всеки правилен отговор се присъждат по 5 точки.
3 етап- Решаване на тест „Оказване на първа долекарска помощ” с 5 въпроса. Всички състезатели от отбора решават заедно теста. Време за решаване 5 мин. За всеки правилен отговор се дават по 5 точки.
4 етап- Сглобяване на 4 пътни знака, нарязани на 6-8-10 части. Състезателите от отбора заедно сглобяват елементите на пъзела за време 3-4 мин. За всеки сглобен знак се присъждат 5 точки , а за несглобен се отнемат 5 точки.
Комисия в състав:

1. Димитър Василев – зам.кмет на община Гълъбово – председател
Членове:               
2. Емилия Гочева – гл.експерт „Образование” при община Гълъбово
3. Гергана Стоева – ст. спец. „Връзки с обществеността и протокол” при община Гълъбово
4. Георги Йорданов – инспектор Пътен контрол ще оценява представянето на отборите.