Чу се страшен гръм! Шок след мълнията в Куклен (СНИМКИ)

Животът

10-04-2014, 16:31

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Мария Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Умишлен палеж и мълния край Пловдив

Мълния всява паника (Видео)

Баба Василка била сама, когато светкавица ударила къщата й

Мълния изпепели напълно покрив на къща в Куклен. Светкавицата „влязла” през един от комините, а малко след това пламъците обхванали горната част на дома на баба Василка. Възрастната жена не пострадала, тъй като по време на инцидента се намирала на долния етаж. И тя, и нейните съседи от ул. „Самуил” чули около 10,30 часа страхотен гръм, след което токът спрял, а телевизорите на мнозина в квартала изгорели.

„Без два телевизора останах. Тъкмо излизах навън да си оправям мои лични неща, сметки имах да плащам и видях, че от покрива на съседката излиза дим. Момчета от съседна къща вече се бяха обадили на пожарната и дойдоха две коли, та успяха да загасят огъня. Иначе сигурно цялата къща щеше да изгори”, разказа Костадин, който живее точно до Василка и е станал очевидец на пожара.

В това време до къщата на Василка отишла и линейка, защото собственичката изпаднала в шок. „Тя е вдовица. Май със сърцето има проблеми и получи криза. Но кой ли не би се стреснал, ако изведнъж домът му пламне и то от светкавица”, разказаха словоохотливите съседи. „У дома си е бабата, не е в болница”, казаха само нейните роднини, които следобед активно разчистваха останките от изгорелия покрив. Къщата не е застрахована и всички съседи от улицата говореха, че трябва да се обединят и който с каквото може да помогне за ремонта на покрива. „Няма да я оставим така съседката, ще й помогнем”, обеща комшията Костадин.