Черноморец инфарктно изпусна победата в Надежда

Маркиньос донесе скъпоценната точка за Локомотив, който запази разликата от 4 точки пред бургаския тим

Черноморец изпусна победата срещу  Локомотив в добавеното време след като водеше до 92-та минута с 1:0 при гостуването си в поредния кръг на плейофната фаза на първенството в А група. Попадението за акулите отбеляза Милен Василев в 60-та минута след самостоятелен пробив и премерен удар от границите на наказателното поле на домакините. Равенството за Локо София донесе Маркиньос в 92-та минута на мача, след продължтелно разбъркване в наказателното поле на акулите.

Двубоят започна с лек домакински натиск, но играчите на Локомотив рядко стигаха до изгодни позиции за стрелба към вратата на Живкович. В 19-та минута Балтанов отправи удар към вратата на Локомотив, но топката не намери очертанията. 3 минути по-късно пък се откри най-чистото положение за Локомотив, когато Гаел намери Маркиньос в наказателното поле, но той стреля в аут. До края на полувремето и двата отбора не направиха нищо запомнящо се.

Втората част бе значително по-интересна и динамична. Маркиньос отново бе изведен в добра позиция, но ударът му не стигна до вратата. Малко след това Милен Василев получи топката и напредна по лявото крило, след което  влезе навътре и стреля по диагонала за 1:0.

След гола Фонсека можеше да удвои разликата, но ударът му премина на сантиметри встрани от вратата. Така времето минаваше, а акулите се виждаха все по-близо до победата. В добавеното време обаче Локомотив проведе една многоходова атака. Получи се разбъркване пред вратата на Живкович и в крайна сметка Маркиньос донесе скъпоценната точка за Локомотив, който запази разликата от 4 точки пред Черноморец.