ПловдивУтре: 11 април

Какво, къде, кога ще се случва в петък

Утре отново ще има облаци и дъжд над Пловдив. Минималната температура ще бъде около 4 градуса, максималната - 14.

КАКВО, КЪДЕ, КОГА

Машините на "Чистота" мият улиците от 3 часа през нощта. Ето къде ще действат утре.

В петък в 9 часа в зала „Москва”, Новотел Пловдив започва конференция „Българска индустрия:мисия възможна”, организирана от Българския форум на бизнес лидерите.

Утре от 10 часа в 10 зала на Пловдивския окръжен съд ще се разгледа гражданско дело образувано по искане на „ Мюсюлманско изповедание” срещу Община Пловдив, като се претендира собствеността върху 4 имота в града, между които и т.нар. Чифте баня.

По делото е постъпила молба от адв. Руев, пълномощник на „Мюсюлманско изповедание”, с която иска настоящото дело да бъде спряно поради наличието на преюдициален спор. Подробностите може да видите ТУК.

Първият български космонавт ще бъде в Музея на авиацията в Крумово. В 10,30 часа по покана на Технически университет - Пловдив Георги Иванов ще се срещне със студентите и преподавателите, свързани с българската авиационна промишленост.

Сектор “Социална закрила” към дирекция “ Социално подпомагане” Пловдив се премести на нов адрес - район Южен, ул. “3 март “ 28, ет.1. В 10 часа ще има тържество за освещаване на новия обект.

Центърът за социална рехабилитация и интеграция на деца от рискови групи организира събитие „Пет години от предоставянето на социалната услуга „Център за социална рехабилитация и интеграция на деца от рискови групи”, което ще се състои от 15.00 часа в Центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца от рискови групи,  Пловдив, ул. „Неофит Бозвели” №38, ет.3.

На събитието ще присъстват: Иван Калибацев - председател на Районен съд Пловдив, Иван Гълъбов - началник на Областна служба ”Изпълнение на наказанията”, Димитър Русинов - председател на УС на Фонд за превенция на престъпността – ИГА и професионалисти в сферата на детското благосъстояние.

Екипът на Областен информационен център - Пловдив ще проведе изнесена еднодневна неформална среща с медии. Срешата започва в 11:30 часа на туристически комплекс „Асенова крепост“ над Асеновград. Ще премине под мотото „ДА информираме ЗАЕДНО“, като акцент в нея ще бъде популяризиране и обмен на добри практики и „научени уроци” от проекти, финансирани по оперативните програми.

Оперетни и оперни бисери ще радват пловдивчани в петък в Концертна зала от 19 часа.  Специално за концерта пристигат гостите Евгения Ралчева и Елена Баръмова - една от най-добрите ученички на Гена Димитрова. Заедно със солистите на Държавна опера Пловдив -  Елена Чавдарова – Иса, Ивайло Михайлов, Жанета Стегарева, Валерия Мирчева, Михаил Пулиев и Стоян Даскалов, те ще изпълнят популярни арии и дуети.

Билети за пролетния концерт се продават на касата на Концертна зала.