Социална рехабилитация и интеграция за над 600 деца от рискови групи

Мисия Пловдив

11-04-2014, 08:20

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

За 5 години в Пловдив

Днес се навършват пет години от въвеждане и предоставяне на на социалната услуга Центърът за социална рехабилитация и интеграция на деца от рискови групи. От април 2009 г. до този момент от нея са се възползвали над 600 деца и техните семейства.

Управлението на услугата е възложено на Фонд за превенция на престъпността. Тя е пилотен модел за работа с малолетни и непълнолетни престъпници и техните семейства.

Услугата е насочена към: деца, осъдени условно или осъдени на пробация; деца, регистрирани в педагогически стаи към полицейските управления; деца в риск от извършване на противообществени прояви; деца, настанени в Социално-педагогически интернат или Възпитателно училище-интернат /ВУИ/, както и освобождаващи се от тях; деца, регистрирани в Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните; деца, жертви на сексуално насилие; деца, при които съществува риск да станат жертви на сексуално насилие; малолетни и непълнолетни, при които е идентифициран риск от извършване на сексуално престъпление и семейства /или наставници/, близки на горните групи.

До момента  Центърът за социална рехабилитация и интеграция на деца от рискови групи е единствен за цялата страна  в работата си с тази целева група.