Днес е премиерата на „Нощна приказка”

Добрич Лайф

11-04-2014, 09:36

Снимка:

DobrichUtre

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Тази вечер е новата премиера на кукления спектакъл „Нощна приказка” на Държавния куклен театър в Добрич.

С 19 кукли, проектирани и изработени от Адриана Анева, ще бъде пресъздадена поредната приказна история на сцената на театъра.

„В последно време много активно се заговори за екология, за опазване на природата и заобикалящия свят. И ние разглеждаме точно тази тема. Искаме това по някакъв начин да влезе в съзнанието на нашата публика и да започнем да я подготвяме в тая посока”, каза на пресконференция преди премиерата директорът на кукления театър Петър Петков. Спектакълът разказва една много хубава, чиста история, много нежна, от която и възрастните има какво да научат.

Веселин Анев, режисьор на спектакъла работи от 12 години с творческия екип на театъра в Добрич. Целият творчески екип има желанието да предложи на детската публика и не само на нея един нов, актуализиран прочит на пиеса, печелила през годините и международни отличия. Веселин Анев е също и автор на текста на пиесата.

Актьорите в спектакъла са Ренета Николова, Бистра Боева и Петър Петков.

Те имат изключително интересна и провокативна творческа задача, защото на практика те са сто процента ангажирани по време на цялото представление. Освен че създават толкова много образи с 19 кукли, в същото време те са и жив декор, допълни  Анев.

Изключително атрактивните сценични костюми са творческо решение на Елисавета Качулева, която е автор и на сценографията.

Толерантността между хора и природа, противопоставянето на насилието и агресията са посланията в „Нощна приказка“, които трябва да достигнат до малките зрители в спектакъла.