В Нион определят кой срещу кого на полуфиналите в Европа

Спорт

11-04-2014, 09:44

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Жребият за двата турнира е съответно от 13 и 13.15 часа

Байерн Мюнхен, Атлетико Мадрид, Челси и Реал Мадрид са четирите отбора, които очакват да научат кой срещу кого ще играе в битка за достигане на финала в Лисабон в най-авторитетния клубен турнир в Европа.

Байерн и Реал и през миналия сезон достигнаха до тази фаза на турнира. Челси пък го стори за последно през сезон 2011/12, когато и завоюва трофея след дузпи във финала срещу Байерн в Мюнхен. Атлетико Мадрид достига за първи път до тази фаза в новия формат на турнира.

Полуфиналите ще бъдат на 22, 23 април и на 29, 30 април. Финалът в Лисабон е на 24 май.

До полуфиналите в Лига Европа достигнаха испанските Севиля и Валенсия, Бенфика и Ювентус. Снощи станахме свидетели на два страхотни сблъсъка сътворени от Севиля и Порто и Валенсия и Базел, в които испанските тимове се наложиха след отлична игра. Бенфика и Ювентус като че ли малко по-леко стигнаха до тази фаза, след като взеха своято срещу АЗ Алкмаар и Лион. Интересното тук е, че „Старата госпожа“ очаква да се класира за финал, независимо от съперника си, т.като заключителния мач ще се играе на стадиона в Торино.

Първите мачове от полуфиналите ще се играят на 24 април, а реваншите са седмица по-късно. Финалът в Торино е насрочен за 14 май.

Жребият за двата турнира е съответно от 13 и 13.15 часа в централата на УЕФА в Нион.