Работещите в ТПК „Свежест” искат незабавна оставка на председателя си

Мисия Добрич

11-04-2014, 13:24

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Член - кооператорите на ТПК „Свежест" в Добрич обвиняват председателя - Цветана Стоева в некомпетентност, липса на професионализъм и управление, което води до умишлен фалит на кооперацията, съобщава ИА Добруджа.

„В кооперацията се вършат своеволия. От два месеца искаме оставката на г-жа Стоева, настояваме за годишно отчетно-изборно събрание, което тя бави умишлено. Изпратено е писмо до Националния съюз с искане за насрочване на дата за събранието и тя да е 25-ти април, заяви категорично Дияна Иванова, счетоводител на кооперацията. Според нея председателят не спазва устава и своеволничи в своята дейност като такъв. От своя страна, Цветана Стоева заяви, че мандатът и изтича на 25 април и ще остане на поста си до тази дата, оправдавайки се, че иска на събранието да присъства представител на Националния съюз и категорично отрече твърдението, че иска да остане на поста още един мандат.

Член - кооператорите обвиняват Стоева в получаване на наеми без наличието на първичен счетоводен документ за цялата сума. Според тях, част от приходите тя взема на ръка. Стоева не отрече факта с мотива, че това се налага заради разплащания с фирми, без документ за отчетност. Работещите в кооперацията се притесняват за работните си места, защото председателят не проявява интерес към нови възможности за реализация на продукцията и въвеждане на нови дейности, за които разполагат с необходимите мощности. Единственото, което се прави е разпродажба на сграден фонд, коментираха те. ТПК „Свежест" произвежда бои, лакове, газ, антифриз, като предлага и услугата химическо чистене. В кооперацията работят 13 човека.