Старозагорските детски градини очакват ново обзавеждане

Общинари обиколиха детски заведения

По време на оглед на обновените сгради на детски заведения в Стара Загора, иницииран от Постоянната комисия по наука, образование и защита правата и интересите на децата и младежите към Общинския съвет стана ясно, че някои от детските градини в града скоро ще получат ново мебелно обзавеждане.

Добрата новина за най-малките старозагорци съобщи ресорният зам.-кмет Иванка Сотирова в Детска градина №35 „Свобода“. От думите й стана ясно, че легла, шкафчета и кътове за игри ще обновят интериора и на още ДГ № 68 „Патиланско царство“, ДГ № 7 „Светулка“, № 20 „Мир“ и двете нови, които предстои да отворят врати.

Освен членовете на комисията по наука и образование и зам.-кметът Иванка Сотирова, в обиколката участваха и председателят на ОбС Стара Загора Емил Христов, инж. Веска Узунова – директор на Дирекция „Строителство и инвестиции“ и Добромир Дерменджиев - ръководител на Звено „Инвеститорски контрол“ към общинската администрация. Старейшините Бояна Буюклиева и Дарина Гайдарова, заедно с общинското ръководство, се запознаха отблизо с впечатленията на преподавателите и малчуганите след реновирането на ДГ № 35 „Свобода“, ДГ № 68 „Патиланско царство“ и ДГ № 7 „Светулка“.

С над 11 млн.лв. от европейски проекти и по капиталовия план на общината през 2013 година в Стара Загора се ремонтираха 17 общински училища и детски градини. Енергийно-ефективни мерки със средства по Международен фонд „Козлодуй" се внедриха в четири учебни обекта.

Със собствени средства по капиталовата си програма Община Стара Загора извърши ремонти за 1 млн. 200 хил. лв. на 6 детски градини и три училища.