Полицаи на крак пред църкви и кръчми

Патрули ще има на входно-изходните артерии в града

Областната дирекция на МВР - Пловдив е предприела необходимите мерки за осигуряването на обществения ред и сигурността на гражданите във връзка с предстоящото честване на Цветница и Великденски празници, съобщиха от полицията. Районните управления разполагат с актуална информация за местата на провеждане на тържества, религиозни и празнични прояви и те са включени в маршрутите за изпълнение на патрулно – постова дейност. Засилено е полицейското присъствие в районите на църковни храмове, МОЛ-ове, хипермаркети и обществени места с масова посещаемост на граждани. Създадена е организация за охрана на реда във връзка с провежданите тържества, концерти и други масови прояви на територията на Пловдив и в другите населени места на обслужваната територия.

Дадени са указания на ръководствата на охранителните фирми и звената за самоохрана, с дейност в места с празнични мероприятия, да проявяват повече бдителност при пропускателния режим в обектите. На организираните мероприятия, както и около църковните храмове, няма да се допускат лица, носещи оръжие или пиротехнически средства, както и такива, употребили алкохол. Създадена е организация и за своевременен обмен на информация с полицейските органи.

Съвместно с органите на местното самоуправление и администрация ще се извършват проверки на питейните и увеселителни заведения.

Създадена е организация за провеждане на необходимите оперативни действия по линия “Престъпления против собствеността”, като се предприемат всички необходими мерки за недопускане, предотвратяване и пресичане на извършването на такива престъпления.

В охраната на организираните мероприятия за Цветница и на предстоящата спортна среща между отборите на Локомотив Пловдив и ЦСКА са включени и сили от жандармерийските подразделения в страната.

Предприети са мерки и за осигуряване на обществения ред по време на пловдивското дерби между отборите на Локомотив и Ботев.

Във връзка с очакваната интензивност на движение на МПС през великденските празници и с цел осигуряване на безопасността на движението е създадена организация за засилен и ефективен пътен контрол. Сили на “Пътна полиция” ще патрулират в районите около църковни храмове, хипермаркети и търговски зони с цел недопускане на неправилно паркирани и затрудняване на движението. Ще се предприема и ръчно регулиране на участъци, където е необходимо осигуряване на бързо придвижване на моторните превозни средства. С допълнителни полицейски сили за подпомагане на движението ще бъдат наситени и входно – изходните артерии на Пловдив.

Ще се провеждат и специализирани проверки на шофьорите на МПС, пътна полиция има готовност за въвеждане на временна организация на безопасността на движението при очакван интензивен пътникопоток и при евентуално усложняване на метеорологичната обстановка.

Това е повод полицията отново да напомни на водачите на МПС преди тръгване да проверят състоянието на автомобилите и да не предприемат пътуване с износени автомобилни гуми, неизправни светлини и други повреди, застрашаващи безопасността на тях самите и на другите участници в движението.