Добруджа не успя да победи Раковски

Спорт

12-04-2014, 23:26

Снимка:

DobrichUtre

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Добруджа не успя да победи гостуващия Раковски в двубоя от 20-ия кръг на „Б" група. „Жълто-зелените" трябваше да стигнат до пълен обрат в резултата, но в последната минута изпуснаха победата – 2:2, съобще ИА Добруджа.
Мачът започна с териториален превес и натиск на добруджанци, които натикаха противника в собствената му половина. В 30-ата минута обаче, при една от редките контраатаки на Раковски, Павлов се възползва от неразбирателство между Николай Христозов и вратаря Конов, открадна топката и на празна врата откри резултата – 0:1. До края на полувремето домакините опитаха да върнат гола, но пропуски на Малинов и Иван Иванов запазиха резултата на почивката.
През второто полувреме Светослав Тодоров направи две офанзивни смени – Иван Цачев влезе още на почивката на мястото на Красимир Станоев, а в 55-ата минута Кристиян Димитров замени Иван Иванов. В 58-ата минута Добруджа стигна до изравнителния гол. Кристиян Димитров центрира от корнер, топката мина през всички футболисти, като в крайна сметка докосна играч на Раковски и влетя в мрежата – 1:1.
Голът окрили още повече „жълто-зелените". В 75-ата минута, при поредната атака на добруджанци, Иван Цачев бе съборен в наказателното поле и се стигна до дузпа. Симеон Симеонов пое отговорността с изпълнението и не сгреши – 2:1. В последните минути гостите показаха, че знаят как се играе и в по-предни позиции и изнесоха играта. Така се стигна до 90-ата минута, когато слабо изчистена топка от бранителите на Добруджа бе посрещната от воле от Сашко Лачев и ударът му мина през всички футболисти в пенала, срещна десния страничен стълб и влетя във вратата на Конов – 2:2.
В минутите на продължението се стигна до непривични за професионален футбол сцени – вратарят на гостите Стойчев получи втори жълт картон за реплика към съдията и бе изгонен. Вместо да се отправи към съблекалнята, Стойчев дълго стоеше в наказателното поле и се чудеше какво става. В крайна сметка – принуден и от свои, и от чужди вратарят напусна терена. Това обаче не беше всичко. Резервата тръгна да влиза с екип, който бе с подобен цвят като играчите, затова се принуди Стойчев да му дава своята фланелка. Съдията не разреши това да се случи и се наложи стражът да влиза с черна фланелка без номер. Реферът отново не разреши и се наложи да му лепят номер с лейкопласт.