Приключи случаят Черниче

След 20-часова блокада минути преди 15 часа полицията успя да изведе от дома му Васил Митков

Успешно приключи битовата драма в симитлийското село Черниче. След 20-часова блокада минути преди 15 часа полицията успя да изведе от дома му Васил Митков, който се барикадирал там, въоръжен със законно притежаван газов пистолет, предаде БНТ.

Според психолози, Митков е с афективно разстройство. Проведените вчера разговори на психолог показали, че Митков е опасен и непредсказуем в действията си. След щурма днес той незабавно е откран за преглед в болницата в Благоевград.

Ето как коментира пред "Хоризонт" случая главният секретар на МВР Светлозар Лазаров: "Приключи случаят Черниче. Значи, нека така да дам една яснота. Щурм на спецчасти се налага, когато са приключили всякакви други възможности за решаване на дадена ситуация или криза. В случая нито има заплаха за околните, нито имаше подаден сигнал от някой. Имаше определени действия, които някои квалифицират като хулиганство, други - не. Какво ще се приложи по отношение на това лице е друга тема. Дали ще бъде настанен за лечение или с него ще се занимава прокуратурата, това не е от моите компетенции. Но нека да престанем с тези щурмове. Ако някой пък се опитва да прави аналогии с град Лясковец и инцидента там, нещата стоят по съвсем друг начин".