Учениците обсжъдат богатството на езерата около Бургас

Животът

13-04-2014, 09:12

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Виж кои обитатели на езерата украсиха спирките в Бургас

За първи път се прави подобна конференция в града за малките

Езерата на Бургас за пръв път са тема на ученическа конференция, организирана от Българско дружество за защита на птиците. Тя е по проект „Живот за Бургаските езера” към програма LIFE+ на ЕС.

Първата ученическа конференция ще се проведе на 27 април в Културен център „Морско казино”, Бургас.

В това начинание БДЗП е подкрепено от Регионалния инспекторат по образованието, Регионалния исторически музей, Община Бургас, Българска Фондация Биоразнообразие и Регионална инспекция по околната среда и водите – Бургас. Представители на всички тези институции ще са част от журито, което ще избере най-креативното представяне сред участниците, най-научно издържаното проучване и най-оригиналната идея за опазване на бургаските езера.

Предизвикателството е към всички по-големи момичета и момчета от бургаските училища от 7-ми до 12 –ти клас. Задачата не е трудна и не изисква много време. Регистрирането за участие с доклад по една от темите – Биоразнообразие, Исторически сведения и проучвания, Физикохимични параметри на водите, влияещи върху биоразнообразието и Устойчиво управление на бургаските влажни зони е до 15 април.

Очакват се много смели, невъзможни на пръв поглед, иновативни и дори грандиозни решения и предложения в едно от направленията.