Пожар погълна покрива на сградата на бар “Малибу“

Няма жертви, щетите тепърва ще се изчисляват

Късо съединение или повреда в електрически уред е най- вероятната причина за огромния пожар в центъра на Бургас, който се разгоря около 20 часа тази вечер, съобщиха от пожарната в Бургас. Не се изключва и версията за умишлен палеж.

Огънят обхвана таванските помещения на кооперацията на ул. "Георги Кирков" 3, под която се намира и заведението „Малибу“. Целият покрив на кооперацията е паднал, тепърва ще се изчисляват щетите на сградата, която има приземен етаж със заведенията, два жилищни и тавански етаж. Една възрастна жена от долния етаж е била евакуирана.

Останалите семейства са се изнесли навън още докато са усетили миризмата на пушек. Клиентите в заведението дори не са разбрали, че гори покривът на сградата , докато не пристигат екипите на пожарната в Бургас. Персонал и посетители са изведени навън.  

20 души екипи със 4 пожарни автомобила гасиха пламъците. До 22 часа огънят от предната страна на улицата беше потушен. След което огнеборците се прехвърлиха към вътрешния двор. Пламъците  тръгват от таван, който е необитаем от три години и се разгъват  към другите помещения на четвъртия етаж. Някои от тях са използвани за офиси.  Един от собствениците отрече  да е получавал заплахи и инцидентът да е умишлен .

В сградата на улица "Георги Кирков“ има имот и съветникът но НФСБ Георги Дражев. Една от пристройките на последния етаж е собственост на ресторантьор, чието заведение на плажа изгоря преди четири години.