Рок музеят на Кметъла стартира турне

Цонко Цонев планира спирка в Стара Загора

Първият по рода си пътуващ Рок музей на Кметъла стартира национално турне от София, което ще премине и през Стара Загора.

Официалното откриване се проведе в Rock Bar Fans, където Цонко Цонев показа реликвите от личната си колекция.

Експозицията включва артефакти, които Цонко Цонев е събирал през годините. Сред експонатите е китарата на Manowar, с която групата изпълни българския химн в метъл вариант, златният албум на Deep Purple - "Burn", който е само 50 екземпляра в целия свят, прототипът на паметника на Dio, който е поставен в Алеята на рока в Каварна и закачливият ретро телефон с логото на AC/DC, чрез който Кметъла поддържа връзка с популярната рок банда (естествено, това е шега). В колекцията е включен и подвижния уникален експонат от музея - автомобила с автографи на легендарни имена като Alice Cooper, Scorpions, Glenn Hughes, Ronnie James Dio, Simon Wright (AC/DC), Manowar и много други големи звезди посетили Каварна.

Турнето ще премине през три бара в София, след това ще се отправи и към други градове в страната, като няма да бъде пропусната Стара Загора. Засега датата и мястото още не са ясно. Музеят ще премине през Велико Търново, Пловдив и "Албена". По случай 45-годишнината от създаването на к.к.”Албена”, впечатляващата колекция ще бъде позиционирана до края на летния сезон. А след това най-вероятно ще остане в община Каварна като стационарна изложба, която ще увеличава броя на експонатите след рок фестивалите.