Нефтохимик 2010 приема Левски в решителен мач за титлата

От 2005 година насам отборът е пет пъти шампион (три пъти поред 2010, 2011, 2012 г.) и четири пъти е завършвал на второ място

Единствено победата днес от 18 часа в спортна зала Бойчо Брънзов ще остави отборът на бургаските баскетболистки в борбата за титлата в НБЛ. След първите два мача в столицата, отборът на Левски взе две победи и така си осигури комфортен аванс в серията – 2:0. Както е известно в ½ финалните срещи се играе до  три победи в пет мача, така че само успех над сините днес оставя нашите в играта.

От години насам Нефтохимик винаги е взимал отличие в шампионатите на страната. От 2005 година насам отборът е пет пъти шампион (три пъти поред  2010, 2011, 2012 г.) и четири пъти е завършвал на второ място. В този период нашите са били 4-кратен носител на Купата на страната. През този сезон обаче момичетата на Петко Маринов се представят колебливо. Рано отпаднаха от надпреварата за Купата, допуснаха и две леки загуби в столицата от днешния си съперник.

Самият треньор на нафтата заяви, че отборът няма класа и допуска много сериозни грешки, но въпреки това ще се бори докрай за призово класиране. А то за титулования отбор на Нефтохимик минава през две задължителни победи в Бургас, за да се стигне до пети мач в столицата, който ще реши дали 10 годишната финална серия на бургаския баскетбол при жените ще бъде прекъсната.