Реабилитираха пицата, полезна е за здравето

Животът

14-04-2014, 15:20

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Една вкусна новина

Пицата всъщност не е вредна храна, твърдят учени от университета на Мериленд. Ако се използва пълнозърнесто бяло брашно и се пече на температура около 250 градуса, пицата дори е полезна за здравето, посочват те.

Тази изключително популярна в много части на света храна трябва да остане част от редовната храна на човек. Но за да бъде полезна, трябва да се спазват някои препоръки – да не се поставят твърде големи количества сирене и местни продукти, да се използва пълнозърнесто бяло брашно и пицата да се изпича за 1-14 минути при фурна с температура 200-280 градуса.

По този начин се увеличава количеството антиоксиданти в храната, но само при условие, че тя се консумира не повече от 10-18 часа след приготвянето й, твърдят учените, пише здраве.bg.