Българин с италиански паспорт спечели силния турнир по тенис на маса в Добрич

Спорт

14-04-2014, 15:24

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Българинът с италиански паспорт Нягол Стоянов спечели третото издание на международния турнир по тенис на маса „ANDROS-BG CUP - DOBRICH OPEN 2014". На финала той победи Петьо Кръстев от столичния клуб Дигеста, пише centersport.org.

Третото място си поделиха полуфиналистите Александру Казачу от румъния и Денислав Коджабашев от варненския клуб Корабостроител. В ТОП 8 на силния турнир се нареди и състезаващия се за Добруджа Теодор Александров. Той си подели 5-8 позиция с румънеца Йонут Сени, Йонко Ненков от Агро Сф и Владимир Петков от Мадлен Сф. 
Наградите на победителите връчиха Михаил Фролошки -генерален секретар на Българска федерация по тенис на маса, Димитър Караиванов - председател на Българска федерация по тенис на маса – ветерани, и Ивелина Андреева Управител на "Андрос Билдинг Груп".
Над 200 любители на тениса имаха удоволствието да се възхитят на майсторската игра на участниците в СК Русалка и над 1500 зрители от цяла Европа имаха възможността да проследят турнира на живо по интернет.
В Добрич се проведе и демонстративна среща, в която България победи с 3-2 Румъния.
Шампиони при ветераните станаха: Димитър Караиванов (60+), Ливиу Петреску (50-59 г.), Лаурентиу Барлан (40-49) и Иван Иванов (30-39). От домакините Тодор Краев и Милен Йорданов станаха съответно втори и трети във възрастовите групи 40-49 и 50-59 г.