Спират парното в Бургас

Животът

14-04-2014, 16:24

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Абонатите, които искат да останат с включено централно отопление трябва допълнително да представят протокол от решение на събранието на съседите.

О утре Бургаската топлофикация ще пристъпи към изключване на отоплението, ако температурите останат без промяна и прогнозата на времето е благоприятна за това. Абонатите, желаещи отоплението им да продължи да функционира, трябва да представят протокол с решение от Общото събрание на живущите във входовете, отоплявани от съответната абонатна станция, на районните топлоенергетици, съобщават от агенцията.
Отоплението на обектите със социално предназначение , като болници, детски заведения, училища, общежития, поликлиники и др. може да продължи  да функционира, ако писмено заявят това.

През  месец март  бургаските домакинства платиха средно по 12.76 лв. за парно отопление. Ако към тази сума се прибавят и начислените разходи за употребената гореща вода, става ясно, че средните общи разходи на топлофицираните жилища през последния зимен месец е с 1.57 лв. по-малко от предходния  месец и с 3.91 лв. по-малко от същия период на миналата година.