Забравете бързо бившия

Животът

14-04-2014, 23:31

Снимка:

Thinkstock

Автор:

Заменете го със следващ

Всичко от Автора

Заменете го със следващ

Наскоро сте прекратили връзка и не смятате да се връщате към нея? Каквато и да е причината за раздялата ви, ако чувствата помежду ви нямат шанс да се възродят, по-добре спрете да мислите за миналото, а насочете вниманието си към следващ партньор, пише edna.bg.

 Преди години психолозите съветваха да не се прибързва с нова връзка, особено, ако не сте наясно дали всички шансове за подновяване не са напуснали окончателно сцената. Днес обаче, учените са на друго мнение и апелират по-скоро към създаване на нова връзка, която дори може да е само за преодоляване на бившия партньор, отколкото да лекувате разбитото си сърце сами.

Изследване, проведено от психолози и психотерапевти от Университета в Илинойс, подкрепя тезата с конкретни резултати. Хората, които са се впуснали в нова връзка и изпитват нова тръпка, но все още не са изстинали окончателно към бившия си приятел, са по-щастливи и дори имат по-здрави връзки в бъдеще. Освен това, те се чувстват по-ценени и по-привлекателни в сравнение със страдащите по изгубената любов. Учените обясняват това с по-доброто емоционално здраве при хората от първата група.  

 Това обаче, не е състезание и не е нужно да се хвърляте на врата на първия срещнат – предупреждават психолозите. Ако се появи възможността и сте привлечени към някой подходящ обаче, не изпускайте шанса си, дори ако евентуалната връзка приключи след няколко срещи. Това време ще се окаже полезно за психическото ви състояние и ще ви даде отсрочка да преодолеете старата любов. Нерядко се случва и в такъв момент птичето да кацне на рамото ви и да намери "вашия" човек.

Какъвто и да е изходът от новосъздадената ситуация, самочувствието ви на желан и привлекателен субект няма да пострада. Напротив, така ще се убедите, че и други мъже, или жени, имат интерес към вас и може да стъпите на "пазара" за нови партньорства със самоувереност. Това от своя страна може да привлече към вас все по-добри и по-удачни възможности за пълноценна връзка.