СРС-та издали "бонбонените обирджии" (обновена)

Пламен Кръстев и Дарина Порязова получиха общо 12 години затвор за наглото си престъпление

Делото за подсъдимите Пламен Кръстев и Дарина Порязова, станали известни като "бонбонените обирджии" се гледа при закрити врата, предаде репортер на Plovdivutre.bg.

В 9.00 часа започна заседанието образувано по жалба на двамата. В съдебната зала ще се гледат използваните СРС-та.

Пловдивските "отровители" с шоколадови бонбони получиха общо повече от 12 години затвор за наглото си престъпление.

42-годишният Пламен Кръстев отнесе осем години и осем месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим и глоба в размер на 3500 лева.

22-годишната му партньорка Дарина Порязова пък получи три години и шест месеца при първоначален общ режим.

Пламен и Дарина се представяли за баща и дъщеря, търсещи жилище под наем. Черпели жертвите си, предимно възрастни хора, с шоколадови бонбони. Към бомбоните мошениците предлагали и плодови сокове, с разтворени в тях таблетки "Диазепам" или "Акинестат". След това обирали всичко ценно в къщите.

Докато ги заловят, Пламен и Дарина ограбили четирима. В единия случай от упойващите вещества тежко е пострадала възрастна жена. Престъпленията са регистрирани в периода  от 21.09.12 г. до 22.10.12 г. Двамата успели да отнемат чужди вещи на стойност 5072 лева.

Делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно производство, при което подсъдимите признава фактите и обстоятелствата по обвинението и наложеното наказание се редуцира. 

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.