Съдебната палата на Бургас отваря врати

Животът

15-04-2014, 08:34

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Ученици слушат лекция за наркотиците и престъпленията свързани с дрогата.

Апелативен, Окръжен и Районен съд – Бургас организират съвместно Ден на отворени врати  днес. По традиция той се провежда в навечерието на Деня на Българската конституция и професионален празник на юриста и на съдебния служител – 16 април. С инициативата съдилища дават публичност на своята дейност и допринасят за повишаване на правната грамотност на обществото.
Тази година в Деня на отворени врати в Апелативен, Окръжен и Районен съд – Бургас е организирана лекция по проблема с наркотиците и наркоманиите, на която са поканени ученици от училищата в града. Те ще бъдат запознати с престъплението наркотици и как то води до извършване на други деяния. Съвременните аспекти и лечението на зависимостите от наркотични вещества, ще коментира д-р Георги Василев – директор на Българския институт по зависимости. Той ще представи данни за употребата и влиянието на наркотиците върху човешкото здраве и върху мотивацията за извършване на престъпления.
След беседата учениците ще посетят трите съда, за да се запознаят с организацията на работата им и услугите, които те предлагат на гражданите.
На 16 април Окръжен съд – Бургас организира празничен концерт за всички съдии, прокурори и съдебни служители, работещи в Съдебната палата. За тях ще танцуват и пеят талантите от Мажоретна формация „Вълшебни ритми“ с ръководител Катя Мишева, Клуб „Сезони“ при читалище „Пробуда – 1880 г., с ръководител Кина Христова, Балет „Estrella“ с ръководител Олга Димитрова, Струнен ансамбъл „Анима“ с ръководител Людмила Иванова, Духов оркестър с диригент Христо Кожухаров и ученици от класовете по поп и джаз пеене на Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров“ с директор Златина Пантелеева.