Гришо излиза на Корта на принцовете днес

Междувременно ATP препоръчва на феновете да следят акаунта на българина в Туитър

Днес започва участието на първата ни ракета Григор Димитров в тенис турнира в Монте Карло, който е и последният от световния цикъл на ATP за тази година.

Някъде около 13:00 часа Гришо ще се изправи срещу испанеца Марсел Гранолерс, от когото вече има две загуби. Въпреки това българинът е фаворит на букмейкърите за мача, които му определят коефициент за победа 1,36 срещу 3 за съперника му.

Друг испанец чака победителя от двубоя в следващия кръг - Алберт Рамос, който вече победи финландеца Ярко Нийминен.

"Монте Карло Ролекс Мастърс" събира 20 от първите 25 тенисисти в Световната ранглиста, сред които и Григор, който в момента заема рекордна 14-та позиция. Това е първият от трите мастърса, който се играе на клей.

В турнира ще се включат най-добрите в тениса, започвайки от първите трима в ранглистата - Новак Джокович, Рафаел Надал и Станислас Вавринка, новият номер едно в Швейцария. Роджър Федерер, който вече е втора ракета там, също ще вземе участие и в момента държи рекорда за най-много победи в Монте Карло - цели 947.

Всички мачове ще се излъчват на живо онлайн. Междувременно от Мъжката тенис асоциация препоръчват на аудиторията да следи акаунта на Гришо в Туитър и неговите атрактивни селфита.

Разходете се и вие из снимките на Гришо в социалните мрежи в нашата класация от топ 10 на публикуваните от него снимки.