Краси Балъков прави детска футболна академия

Бившият капитан на националите е споделял, че в страната ни качествено футболно обучение за децата от 5 до 12-годишна възраст реално няма

Красимир Балъков е готов с проект за футболна академия на негово име в София. Звездата от тима на четвъртите в света е подал документи в Столична община с искане за подходящ терен за реализация на идеята. За футболната академия на Бала ще е необходима площ в рамките от 8 до 12 декара - съобщава "Труд".

"Не знам как сте се добрали до тази информация - каза футболистът от идеалния отбор на Мондиал '94. - Не я отричам, но и не мога да я коментирам по различни съображения. В момента съм в Германия до началото на месец май, след което планирам да се прибира в България и тогава можете да ме потърсите."

Още в края на кариерата си в националния отбор Бала често коментираше, че в името на бъдещи успехи България има нужда от частни футболни школи. Звездата е един от най-запознатите у нас с практиките на футболните академии по света.

Балъков е споделял, че в страната ни качествено футболно обучение за децата от 5 до 12-годишна възраст реално няма. За разлика от много други държави, които ни изпреварват в отсяването на талантите още на този ранен етап.