400 грама тротил за бизнесмен от Пловдив

Животът

15-04-2014, 14:14

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Мария Георгиева

Всичко от Автора

Бомбата не избухнала

Неизбухнала бомба с 400 грама тротил откри вчера сутринта пред офиса си на Околовръстния път съпругата на пловдивски бизнесмен.

Към 9 часа Тодорка отишла на работа и видяла някакъв пакет пред вратата. Побутнала го с крак настрани и отключила. По-късно във фирмата пристигнали съпругът й Ангел Мерджанов и децата им. Едва тогава мъжът забелязал, че от пакета стърчи обгорял фитил. Обадили се на 112 и мястото веднага било отцепено от полиция, а бомбата била прибрана от специализираните служби.

Те обяснили на семейството, че вероятно устройството не е било предназначено за убиване, а е било поставено по-скоро за сплашване. Истински късмет е, че не е избухнало, коментирали полицаите пред бизнесмена и съпругата му.

Мерджанови съобщили на разследващите, че в последните месеци били заплашвани от бившия си съдружник Христо Терзиев. Той искал от тях около 150 000 лева, но при обяснения в полицията от своя страна Терзиев отрекъл това да е вярно. Той потвърдил, че с Мерджанов имали неуредени финансови отношения, но заявил, че няма нищо общо с поставеното взривно устройство.