Ужас! Фейсбук депресира жените

Животът

15-04-2014, 15:54

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Измислената реалност ги хвърля в шок, постоянно се сравняват с останалите дами

Неоспорим е фактът, че Фейсбук се превърна в неразделна част от ежедневието ни.

Това обаче никак не се отразява добре на жените. Ясно е, че те прекарват повече време в социалната мрежа от мъжете. Дамите публикуват и повече снимки в сравнение с господата. Фотосите често са добре обработени и това създава доста тревожни мисли на нежния пол.

Оказва се, че колкото повече гледаме снимките на познатите си, толкова по-несигурни за своята собствена красота започваме да се чувстваме. Това е така, защото неизбежно се сравняваме с тях. Красивите снимки, които виждаме ни потискат много повече, ако не харесваме някои свои черти или фигурата си. Фактът, че споделен и така става масов, депресира още повече.

По-емоционалните фейсбукарки започват да се чувстват подтиснати, по-злобничките пък стават агресивни.

Всъщност много от нас не си дават сметка, че това просто е един измислен виртуален свят. Измамата в такава среда е масова и сблъсъкът с реалността боли още по-силно. Ето защо - живейте в реалността и се радвайте на ежедневието. Незначителни по вида си факти могат да ви доставят много положителни емоции, ако ги забележите и им обърнете достатъчно внимание, съветва пловдивският психиатър д-р Веселин Герев.