Централният плаж в Бургас със спасители от началото на юни

Мисия Бургас

15-04-2014, 17:13

Автор:

Елица Велчева

Всичко от Автора

Безплатни 250 чадъра и около 200 шезлонги за летовниците ще осигури това лято общината.

Община Бургас вече подготвя Централния плаж за летния сезон. В момента върви процедурата за намиране на фирма, която да осигури водното спасяване и медицинската дейност на ивицата. Стартира и почистването на пясъка и подготовката на платформите за достъп на хора хората с увреждания до морето.

11 спасители ще поемат водната охрана на ивицата. Ще има лекар и линейка на разположение при евентуални инциденти. Плажът вече е третиран веднъж срещу паразити , втората обработка на пясъка ще бъде непосредствено преди старта на сезона, каза Живко Иванов , директор на ОП "Спортни имоти, паркинги и гаражи". Хигиенизирането ще  извърши почистващата  фирма на общината. 

От първи юни Централният плаж ще има спасители. По традиция чадъри и шезлонги на ивицата ще бъдат безплатни. От кметството са предвидили да поставят 250 чадъра и около 150- 200 шезлонги. 
“Нашият ангажимент е да поддържаме плажа в добро състояние. Има достатъчно места за паркиране, достъпът е максимално улеснен, включително и за хора с увреждания, така че очаквам натоварен летен сезон.“ , коментира Живко Иванов.