Вилица засилва аромата на храната

Имате ли вкус, който дори най-скъпите ресторанти не могат да задоволят? Тогава сигурно е време да засилите обонянието си. Така ще се насладите на ароматите на изкуството на храненето, а не само да опитвате храната на вкус, пише БГНЕС.

Насладата от аромата на храната перфектно се допълва от Аромавилицата (AROMAFORK).

"Първоначално идеята беше традиционната вилица да се превърне в един подобрен прибор, който да провокира съзнанието на хората чрез интензивен поток от аромати. Скоро разбрахме, че Аромавилица може да бъде образователен инструмент, с който да се научим да оценяваме храната", обяснява Джонатан Коуту, президент на компанията производител на новия вид вилица, Molecule-R Flavors.

Благодарение на канадската компания хората с най-изтънчен вкус могат да предизвикат вкусовите си рецептори по нов начин. Обонятелните рецептори в носа могат да различат безброй фини аромати по начин, по който езикът не може. Всичко това вече е възможно с комплекта Aromafork, в който има 21 аромата, които променят начина на хранене.

В комплекта, освен вилица, има и разнообразие от аромати, като шоколад, кафе, ванилия, плодови аромати, билки, подправки, като канела и уасаби, както и аромати на масло, зехтин, дим и трюфели. Под дръжката на вилицата има попивателна хартия, върху която се поставя капка от избрания аромат.

На цена от 60 долара всеки ценител на ароматната храна получава четири Аромавилици, 21 аромата, четири капкомера, 50 листчета попивателна хартия и една програма за необикновено съчетание на аромати. Комплектът може да бъде закупен от сайта на Molecule-R Flavors, но ще бъде доставен през юни или юли тази година.