Директорката с теслата чула шум от кабинета по музика, разбила вратата

Животът

16-04-2014, 15:22

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Екип на ПловдивУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бясна директорка вилня с тесла в класна стая

Децата са се разминали с уплаха, РИО проверява случая

Учителите от ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в село Чешнигирово са недоволни от директорката си Кера Ташева. Последният случай обаче прелял чашата - на 11 април тя връхлетяла с охраната на училището в час по музика, след като разбила вратата на класната стая с тесла. Тъй като ръкомахала много силно, без да иска изтървала теслата, която пък рикоширала в пода и се забила в един от чиновете. Пострадали ученици от 7 клас няма, но децата много се изплашили, разказват родителите им.

Хлапетата карали час по музика. Учителката Цветелина Коленарова им пуснала учебен диск със съвременна музика. Децата от класа се радвали на модерните парчета, тактували шумно с крака и ръкопляскали на изпълненията на своя съученичка. Целият този шум стигнал до директорския кабинет на първия етаж. Кера Ташева отишла да провери какво става, но когато се качила на втория етаж, кабинетът се оказал заключен. Чукала, но никой не й отворил. Учителката по музика признава, че чула чукането, но си помислила, че тропат деца от съседен клас. Някои от тях имали навика по време на час да влизат в класната стая и да пречат на учебния процес. Директорката повикала охраната на училището с тесла и подръчни инструменти успели да влязат в класната стая.

Ташева носела теслата, но тъй като била ядосана и ръкомахала силно, я изтървала. Теслата политнала и за малко не ударила както ученичката, която пеела пред класа, така и седящите момчета на първия чин. Всичко се разминало само с уплаха, но родителите на седмокласниците се ядосали и подали колективна жалба в РИО – Пловдив. Оттам съобщиха, че проверката ще бъде извършена още днес, а резултатите ще бъдат оповестени в края на работния ден.