Канарите много близо до финал за Купата (СНИМКИ)

Спорт

16-04-2014, 18:08

Снимка:

botevplovdiv.bg

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Още по Темата:

Мъри: Прекаленото спокойствие винаги води до отпускане

Ботев удари Локо (Сф) с 3:1 и чака по-спокойно реванша

Ботев (Пд) победи Локомотив (Сф) с 3:1 в първи полуфинал от турнира за Купата на България. Феребори Доре през първото полувреме и Луис Педро след почивката се разписаха за жълто-черните, а Сашо Бранеков си отбеляза автогол за удоволствие на 2000 фенове в Коматево.

Почетното попадение за гостите пък бе дело на Иво Иванов. Реваншът е следващата седмица на стадион „Локомотив” в столичния квартал „Надежда”.

Ето най-интересното от мача по минути:

10’ Добра атака на Ботев по лявото крило чрез Вандер, който се опита да матира защитата на Локомотив по познат за феновете на Ботев начин. В последния момент, преди да бие към вратата, Джон го блокира, топката рикошира в тялото на Вандер и излезе в аут.

17’ Нова отлична възможност пред домакините. След центриране от корнер Анисе засече с глава, но вратарят Митрев като по чудо изби в нов ъглов удар.

38’ Гол за Ботев! Доре простреля вратаря на Локо (Сф) и откри резултата в срещата. Вандер намери Хамза, който с едно докосване асистира на Доре. Нападателят финтира Бранеков и със зверски шут прати топката във вратата на Митрев за 1:0.

44’ Отменен гол за Ботев. Томаш Иршак открадна топката малко преди наказателното поле и асистира на Доре, който вкара, но попадението бе отменено заради засада.

54’ Добра атака за гостите, завършила с далечен удар на Румен Трифонов. Стаховяк лови във въздуха и започна бърза контра за Ботев.

72’ Гол за Ботев – 2:0! Влезлият като резерва Луис Педро получава пас от Хамза и от въздуха с десния крак праща топката в мрежата.

85’ Гол за Ботев – 3:0! И Хамза успя да запише името си на таблото, макар и индиректно. Тунизиецът нахлу в полето на Локо (Сф) и се опита да центрира, но Бранеков в стремежа си да изчисти засече с крак в собствената си мрежа.

88’ Локо (Сф) се връща в мача – 3:1. Иво Иванов прави страхотен рейд и шутира по земя от 15-ина метра с десния крак за 3:1.

СТАТИСТИКА:

Ботев – Локо (Сф) 3:1

Голмайстори: 1:0 Феребори Доре (38), 2:0 Луис Педро (72), 3:0 Александър Бранеков (85-автогол), 3:1 Иво Иванов (88)

Ботев: Адам Стаховяк, Серджан Лукин, Сивард Спрокел, Веселин Минев, Йордан Христов, Алесандру Куртеан (55- Мариян Огнянов), Абел Анисе, Томаш Иршак, Юнес Хамза (87- Ромарио Кортзорг), Феребори Доре, Вандер Виейра (69- Луис Педро).

Локо (Сф): Божидар Митрев, Марко Ранджелович, Александър Бранеков, Румен Трифонов, Елтон дос Рейс, Камен Хаджиев, Иво Иванов, Евертон Джилио – Том, Маркиньос, Даниел Генов (80- Искрен Писаров), Димитър Илиев.

Жълти картони: Минев, Анисе (Ботев), Маркиньос, Хаджиев, Иванов (Локо)

Съдия: Станислав Тодоров