Ще преустройват бивша детска градина за обществена дейност

Мисия

16-04-2014, 18:25

Снимка:

Община Стара Загора

Автор:

Starazagorautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Гласуваха средства за Онко центъра

Общинските съветници приеха отчета за дейността на читалищата

С мнозинство беше прието предложението на Общинска администрация за инвестиционни намерения за преустройство на сградата на ДГ № 33 „Люляк“ в кв. Зора на днешната сесия на Общински съвет Стара Загора.

От думите на кмета Живко Тодоров стана ясно, че това е поредна стъпка към реновирането и използването на стари сгради за обществена дейност,  в полза на старозагорци. Предвижда се в бившата детска градина да бъдат обособени помещения за детска млечна кухня, аптека, читалище, пенсионерски клуб и административни служби.

Увеличението на стойността на детските площадки пък е за изграждане на ударопоглъщаща настилка на съоръжението на ул. „Парчевич“ и строителен надзор на детски площадки в междублоковите пространства.

Има нужда от допълнителни средства и за Центъра за временно настаняване. Те ще бъдат използвани за изплащане на строителен и авторски надзор.

Ще бъдат изградени и сондажни кладенци за напояване на зелени площи по проект „Зелена и достъпна градска среда“, които се явяват недопустим разход по ОП „Регионално развитие“.

Нужно е финансиране и за проектиране на ремонт, реконструкция и модернизация на летния театър във връзка с кандидатстване за финансиране по Програма „Реставриране, обновяване и опазване на културното наследство“ на Министерство на културата, съгласно меморандум на европейското икономическо пространство.

Общинските съветници гласуваха и приемането на Отчет за изпълнение на Програма за развитие на читалищната дейност в Община Стара Загора за 2013 година. Зам.-кметът Иванка Сотирова обобщи, че представените данни ясно показват активизиране на културния живот в малките населени места, за което спомага основно Община Стара Загора.