Пазете агнетата

Полицията апелира за внимание и предпазливост

С наближаването на празниците ”Великден” и ”Гергьовден” започва усилена търговия с домашни животни – особено агнета и ярета.

От полицията препоръчват на стопаните да бъдат внимателни и предпазливи при установяване на контакти с търговци, които посещават дворовете им под предлог, че изкупуват животни. В редица случаи крадците представяйки се за купувачи, предварително оглеждат стопанствата, които след ден или два обират.

Органите на реда съветват да бъдат укрепени и осветени стопанските постройки. Да се записват името на купувача, марката, цвета и номера на автомобила, с който се придвижва. Да не се допуска непознати лица да остават сами в двора под никакъв предлог. Не бива те да бъдат допускани в постройките, в които са животните, а животното да се изкарва, за да се показва на купувача. При сключване на сделка, следва да бъде уведомен ветеринарният лекар, за да бъде издаден пътен лист на закупените животни на името на купувача /заплащането на документа е задължение на купувача/.

Ако сте жертва или свидетел на престъпление или нарушение на обществения ред, обадете се незабавно на тел.112, припомнят от ОД МВР Стара Загора.