Четвъртокласници мерят сили на футбол, ученици чистят, празник на изкуствата за деца, бедни с помощи преди празника

Мисия Пловдив

17-04-2014, 08:15

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Какво ще има по райони в Пловдив

Четвъртокласниците от училищата от "Западен" ще мерят сили в турнир по футбол. Той се провежда за четвърти път и тази година предизвиква родените през 2003г. Свои отбори ще имат ОУ "Драган Манчов" , ОУ "Васил Петлешков", ОУ "Тодор Каблешков" и СОУ "Св.Св. Кирил и Методий". Надпреварата  започва в 9 часа на игрището на ул. "Мащерка" зад ЦДГ "Звезда".

Отново в "Западен" - дни преди да отбележим Деня на земята, 22 април, ученици-доброволци от СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" ще почистят и боядисат замърсени места в района. Така децата искат да изразят своята съпричастност с опазването на околната среда, посочват организаторите на кампанията, която е по инициатива на кмета на Западен Димитър Колев и  директора на училището.

В 10 часа в парк "Рибница" в "Северен" ще се проведе Великденски празник на изкуствата. Децата от района ще покажат своите умения в различни изкуства, като част от тях ще вземат участие в украсяването на три двуметрови яйца.

От 10 до 12 часа в Стария град - в двора на галерия "Златю Бояджиев" - деца, родители и учители от ЦДГ "Снежанка" ще участват в работилница за боядисване на великденски яйца на открито. Инициативата е традиционна и в нея могат да се включат малки и големи, желаещи да усвоят иновативни техники за декорация на яйца. При лошо време работилничката ще се състои в Балабановата къща, съобщават организаторите.

В "Източен" пък ще зарадват за Великден най-нуждаещите се жители на района. За седма поредна година на Велики Четвъртък 120 граждани, определени от служба "Социални дейности", ще получат празнични хранителни пакети. Раздаването е в 10 часа в районната администрация срещу представяне на предварително раздадени талони.