ДПС направи спектакъл от номинацията на Делян Пеевски за евродепутат

Новините

17-04-2014, 07:19

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Филиз Хюсменова, Искра Михайлова и Илхан Кючук модят в номинациите

Ръководството на ДПС изигра добре режисиран спектакъл с представянето на евролистата си, където медийният магнат Делян Пеевски е на втора позиция. На представлението за избрани медии бяха поканени и лидерите на местни структури, които изсипаха рога на изобилието от хвалби по адрес на неуспелия шеф на ДАНС. Цели 25 местни организации са пожелали Пеевски в листата, а от думите на местните лидери и реакцията на ръководството стана ясно, че подредбата го прави задължително евродепутат. В суровия вариант на подредбата водач е лидерът на младежкото ДПС Илхан Кючук с най-много - 28 номинации. Следват екоминистърът Искра Михайлова, зам.-шефът на ДПС Филиз Хюсменова, бившият депутат Неджми Али, евродепутатът Метин Казак. Последната дума обаче има лидерът и заместниците му.

Спектакълът започна с изказване на Лютви Местан. Той обяви, че целта на движението е да запази позициите си в ЕП и да направи пробив с 4-ти евродепутат. Изключително емоционален бе лидерът на ДПС-Кърджали Бахри Юмер, който обяви, че населението на града е канонизирало Пеевски за свой защитник. Юмер припомни случаите на влизане на полиция в домове на граждани по времето на Бойко Борисов, когато шеф на МВР бе Цветан Цветанов.

Областният председател на движението във Велико Търново Гюнай Далоолу пък посочи 3 причини за номинацията на несъстоялия се шеф на ДАНС, но най-важната била, че "Пеевски размаха пръст срещу Цветанов, а на нас ни трябват такива хора". Областният лидер на Пловдив Гюрсел Алиев бе категоричен, че другите партии завиждат на ДПС за хора като Пеевски.

До редакционното приключване на броя окончателната подредба на листата не стана ясна.

Ден по-рано председателят на социалистите в ЕП Ханес Свобода охлади ентусиазма с издигането на медийния бос с думите, че е много изненадан от номинирането на Делян Пеевски. Според него - макар и партийна, а не правителствена - тази номинация е трудно обяснима, като се има предвид колко шум се вдигна и пред какви затруднения се изправи кабинетът, когато същият човек бе определен за шеф на ДАНС.