Магнолията в "Тракия" "снесе" великденски яйца (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

17-04-2014, 12:17

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Това стана в сутрешните часове на четвъртия ден от Страстната седмица - Велики четвъртък, когато по традиция се боядисват празничните яйца

Над 500 яйца, боядисани и украсени от децата от детските в градини в „Тракия“, днес бяха окичени на магнолията пред районната администрация на булевард „Освобождение“ № 63. Това стана в сутрешните часове на четвъртия ден от Страстната седмица - Велики четвъртък, когато по традиция се боядисват празничните яйца.

„Впечатлен съм от майсторството и таланта на малчуганите, които са сътворили истински произведения на изкуството. Детските ръчички са реализирани прекрасни оригинални идеи, като например тази да се използват цветовете на националния флаг“, сподели кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров. Той допълни, че целта на инициативата е да се стимулират подрастващите да разгърнат творчеството си и да се създаде празнично настроение.

В украсяването на Великденската магнолия се включиха служители от администрацията, както и случайни минувачи, които приветстваха идеята.