Три версии за изчезналата Стоянка – отвлечена, избягала или убита

Издирват карловката, майка на две деца

Отвлечена, избягала или убита. Това са трите версии, по които работи полицията в Пловдив и в Карлово за липсващата майка на две деца Стоянка Дудекова. След 4 часа сутринта на 26 март тя тръгнала за работа и оттогава никой не я е виждал.

Двете й деца се притесняват всеки ден да не би с майка им да се е случило най-лошото. За тях в момента се грижи сестрата на Стоянка – Станка, която се надява най-накрая да има резултат от полицейското разследване. В дните преди да изчезне кака й не давала никакви признаци, че ще тръгва нанякъде. След развода си преди около половин година с Веселин Божилов, си намерила работа в индустриалната зона на Карлово. Нямала големи кредити, не страдала и от нелечими болести. Бившият й мъж твърдял, че Стоянка заминала без предупреждение да работи в Гърция, но според най-близките й тя не би могла да го направи без да им се обади.

Веселин имал ограничителна заповед, защото по време на развода извадил пистолет пред децата си и заплашил майка им. В момента обаче той съдействал на разследването и дори нямал нищо против да се подложи на детектор на лъжата. Това доказателство не е годно в съда и затова се прилага само ако заподозреният за някакво престъпление се съгласи да бъде изчистено името му.

Стоянка Дудекова от Карлово е висока 165 см, нормално телосложение, късо подстригана черна коса, очи - кафяви. Била е облечена в тъмно зелено кожено яке, черен панталон, черни обувки с токче. Призовават се гражданите, който могат да дадат информация за жената да се обадят тел. 0335 93020 –РУП-Карлово или тел. 112. Анонимността е гарантирана, призоваха от полицията.