Пътят към Слънчев бряг остава тапа за сезона

Туризъм

17-04-2014, 13:57

Автор:

Елица Велчева

Всичко от Автора

Докато има въпросителни около управата на Слънчев бряг и проблеми с пътната инфраструктура, притесненията около сезона 2014 г. ще са налице.

Пътят към Слънчев бряг  ще бъде огромна тапа за летния сезон,  смята Георги Николчев , представител на Европейския институт по туризъм. 
Според него без обходен път на областния център и четирилентовия път към Слънчев бряг туристите ни,  които ще летуват на север от Бургас ще изпитват огромни затруднения.  Николчев очаква още по –големи задръствания по пътя за морето това лято.
"Туристите се оплакваха, че за два часа и половина пристигат от София и после за същото време взимат значително по-малкото разстояние от Бургас до Поморие и Слънчев бряг. За да стигнат до местата където ще почиват губят излишно време и нерви“, коментира Николчев. 
Тази година бизнесът ще разчита много на българските туристи, които дълго време избягваха родното Черноморие именно заради трудното пътуване. От бранша обаче очакват пътните неуредици да откажат много от мераклиите за ваканция по Южното Черноморие. Николчев коментира, че не очакват сериозни проблеми заради кризата в Украйна, защото базата е договорена от миналата година. Туроператорите трябва да намерят решение, ако има отлив на туристи от Украйна и да си запълнят базите. В противен случай биха претърпели огромни загуби, смята експертът по туризъм.