Навръх Великден бТВ избра да представи Казанлък

На 20 април Казанлък влиза в бТВ Новините!

На 20 април – навръх Великденските празници, първата частна национална телевизия в България – бТВ, ще представи Казанлък в бТВ Новините.
Екип на телевизията, която вече 14-та година се радва на огромен зрителски интерес, направи репортаж за емблемата на Казанлък – маслодайната роза и розопроизводството, и за празника, посветен на розата.

Репортажът ще бъде излъчен в новинарската емисия на 20 април в най-гледаното време от 19.00 часа. В обедната емисия в 12.00 часа също се очаква част от видеоматериала да бъде включен наред с отразяването на светлия християнски празник Възкресение Христово.
Изборът на Казанлък от бТВ не е случаен – градът е център на Долината на розите и тракийските царе, а след по-малко от месец тук започва 111-ият Празник на розата.

Първото събитие от богатата празнична програма е очакваният с нетърпение от казанлъчани и гостите на града Конкурс за избор на Царица Роза, който ще се състои на 9 май от 19.00 часа в Дома на културата „Арсенал“. За 46-и път ще бъде избрано най-красивото момиче сред казанлъшките абитуриентки, което в продължение на една година става лице на община Казанлък, а и на България, пред света.