50 кулинарни шедьовъра в изложба (снимки)

Животът

17-04-2014, 17:10

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Базар в УХТ за 50 г. на катедра „Хранене и туризъм“

С великденска кулинарна изложба-базар „Човещина, светлина, здраве и любов“ стартираха честванията на 50- годишнината от основаване на катедра „Хранене и туризъм“ и 5 години от създаване на Стопански факултет в Университета по хранителни технологии в Пловдив.

В изложбата бяха представени 50 експоната, приготвени от 66 студенти от 3 и 4 курс от специалностите „Кетъринг“, „Храни, хранене и диететика“ и „Хотелиерство и ресторантьорство“.

Ястията, сладкарските изделия и обредните хлябове предизвикаха огромен интерес. Още в първите минути кулинарните експонати бяха разграбени от гостите.

Стопанският факултет включва в структурата си 6 катедри, които разполагат с модерна материална база, обновени научни лаборатории, съвременен ресторантски комплекс и богата специализирана научна библиотека. Тук се обучават студенти в редовна и задочна форма за образователно-квалификационни степени „бакалавър” и „магистър”, както и за образователна и научна степен „доктор”. Първоначалният академичен състав на факултета включва 55 преподаватели, от които 21 са хабилитирани, а с научни степени са 8 доктори.