Ученици от казанлъшки училища побеждават на областни и зонални първенства

Готвят се усилено за състезания в Стара Загора, Кърджали и Казанлък

На 15 април 2014 г. в Стара Загора се проведоха областни състезания по футбол за момчета 5-7 клас и волейбол юноши и девойки 11-12 клас. Най-добре се представиха волейболистите на ПМГ „Никола Обрешков", които се класираха в следващия етап на ученическите игри.

На 16 април също в Града на липите се проведоха състезания от областния етап на ученическите игри.

Девойките /8-10 клас/ на ХГ „Св. Св. Кирил и Методий" и юношите /8-10 клас/ от ПГТТМ - Казанлък се класираха за зоналния етап на волейбол, който ще се проведе на 29 април 2014 г. в зала „Арпезос" - Кърджали.

Днес в зала „Иван Вазов" - Стара Загора, честта на Казанлък по волейбол защитиха момичетата на ОУ „Никола Вапцаров" и момчетата на ОУ „Георги Кирков", които станаха областни първенци. На 8 май им предстои зонално първенство в Кърджали. В момента в Димитровград девойкитз /8-10 клас/ на ПМГ „Никола Обрешков" са на зонално първенство по тенис на маса.

На 25 април 2014 г. на стадион „Берое" - Стара Загора, ще се проведат областните състезания по лека атлетика, а зоналното състезание по волейбол за 11-12 клас ще бъде в зала „Иван Вазов" - Стара Загора.

На 24 април 2014 г. в Северен парк - Казанлък до Колодрума ще се проведе общинско първенство по спортно катерене, а на 26 април 2014 г. на същото място ще се проведе Държавно първенство отново по спортно катерене. Състезанията ще започнат в 09.00 ч. и ще участват деца от 7 до 19-годишна възраст.

Двете състезания са с подкрепата на Община Казанлък, която приветства такива инициативи за развитието на спорта сред подрастващото поколение.