Дъждовни празници, ще видим малко слънце в неделя

Животът

17-04-2014, 19:47

Снимка:

© Varnautre.bg | Архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Какво ще е времето през празничните дни до 21 април.

Облачността тази нощ и през по-голямата част от деня на Разпети Петък ще е все така значителна и на много места ще вали. По-късно следобед валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. Ще духа умерен, по крайбрежието временно засилен североизточен вятър, който по-късно ще се ориентира от юг. Минималните температури ще са между 4 и 9 градуса, максималните 12-17, по крайбрежието с 2-3 градуса по-ниски. Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода - 10-12 градуса.

Прогнозата за събота се повтаря по същия сценарий - през деня вали, а следобед поспира, ще бъде все така облачно. Което обаче е съвсем навреме, точно за първите снимки с Железния трон, на входа на Морската градина. Ще духа умерен до засилен вятър от югоизток. Минималните температури ще се понижат с 1-2 градуса. На връх Великден обаче облачността ще бъде променлива и има голяма вероятност слънчевите лъчи да пробият точно за празничната неделна разходка в Морската. В късния следобед отново почва да става мрачно, а накрая и ще завали.

И тъкмо когато абсолютно сме се настроили, че до лятото все ще е така, почивният понеделник ще ни ослепи със слънчево време и ще сгрее душите ни с умерен южен вятър. Дори и температурите леко ще се повишат - до оптимистичните 16-21 градуса, прогнозират метеоролозите от НИМХ-Варна.