Търговци блокират жп гарата в Пловдив

Мисия Пловдив

18-04-2014, 08:26

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Протестират срещу изгонването им от подлеза на Централна гара

Търговци от Централната жп гара в Пловдив обявиха, че затварят подлеза днес в знак на протест. Той е единственият достъп до пероните. Затварянето му ще означава, че хиляди граждани няма да могат да се качат на влаковете през празниците, заканиха се наемателите на магазините.

Причина за избухналото недоволство е решение на Национална компания "Железопътна инфраструктура" Пловдив, че търговските обекти се затварят по „технически причини”.  Продавачите негодуват, че не е било дадено предизвестие, никой не им е обяснил причините, срока за който се затварят и кога обектите ще бъдат отворени отново.

Запознати подозират, че шефовете в НКЖИ и министерството на транспорта искат да се отърват с незаконни методи от търговците, с които имат съдебен спор, коментира в писмо до медиите говорителят на протеста Петър Гаджев.

Съкрушените продавачки, които на Разпети петък ще загубят хляба си, се питат така ли правителството ще се грижи за малкия бизнес или вече и държавните предприятия започват да се държат като чужди монополисти срещу собствения си народ.

Подлезът ще бъде затварян по график, който ще бъде обявен публично пред медиите на 18.04.2014 година, в 10.00 часа на събрание на стачния комитет в подлеза. Протестиращите се обръщат с призив към гражданите да проявят разбиране и да бъдат солидарни с тях.