Слънчев бряг посреща австрийски пенсионери в сряда

Туризъм

18-04-2014, 11:43

Автор:

BurgasUtre.bg

Всичко от Автора

Първата група от 360 туристи ще почива в хотел „Еврика”

Първите туристи от австрийския Съюз на пенсионерите пристигат в Слънчев бряг идната сряда. Те ще бъдат настанени в хотел „Еврика”. Домакините са подготвили тържествена церемония и традиционния български ритуал за посрещане с хляб и сол. Веднага след това ще се проведе пресконференция с участието на организаторите на пътуванията на австрийските пенсионери и техните домакини в България.
Съюзът на австрийските пенсионери изпраща свои членове в Слънчев бряг за втора поредна година. В традиционните „пролетни срещи” през 2013 и 2014 г. са включени общо 15 000 туристи. Част от тях пребиваваха в комплекса през пролетта на миналата година, останалите ще гостуват тук през април и май 2014 г.
Първите 360 туристи ще бъдат посрещнати с традиционен български обичай и приветствия от страна на Райнхард Тод - председател на Федералния съвет на Австрия, Герхард Райвегер посланик на Република Австрия у нас, Ото Шпел - генерален мениджър на туроператорската фирма „Сениорен Райзен”, организираща пътуванията на австрийските пенсионери, и Калин Сутев – управител на „Дестинейшън туристик сървисис”, партньор на австрийския туроператор от българска страна. С ”Добре дошли” гостите ще приветства и домакинът – Златко Димитров, изпълнителен директор на „Слънчев бряг” АД.
През миналата пролет пребиваващите в Слънчев бряг австрийски пенсионери успешно организираха благотворителна акция. Сега те ще оповестят намеренията си да инициират нова дарителска кампания.