Тревожно: Масово млади мъже купували виаграта в Бургас

Аптекарите се видели в чудо - 25- 30-годишни били редовни клиенти

Мъже на възраст от 25 до 40 години били най-редовните клиенти на аптеките в града, заради виаграта. Това споделят от няколко големи вериги в Бургас. Аптекарите са категорични, че младите хора били най-често на опашката за успешния, но опасен препарат. Наблюденията не били от няколко месеца, а вече от години.

"Не мога да се начудя защо им е на млади хора, в най-активната възраст да купуват толкова често виагра. Или се страхуват как ще се представят, или имат проблеми, или пък здравословни причини, за да прибягват до нея. Ако е второто, е доста притеснителен сигнал", споделя аптекар фармацевт от голяма аптека в центъра на града.

Колегите му от други магазини за илачи също споделят мнението - виаграта се търси много често от хора под 40-годишна възраст.

Други пък са на мнение, че причината е в приема на анаболи и стероиди, които намаляват либидото. "Това е едно много лошо и тежко противопоказание. Тъй като повечето стероиди намаляват функциите на половите жлези, често и сексуалният нагон тръгва по пътя на преходното. Често това възниква поради некомпетентна употреба на медикаментите, грешки при спирането им и подобни. Това може да се превърне в трайно състояние, ще има отрицателни последствия върху партньорството на тези момчета", споделя фармацевтка с дългогодишен опит. Според нея обаче решението на този проблем изобщо не е във виаграта. Даже напротив, тя може да има още по-негативен ефект, при лоша комбинация със стероидите.