Извадиха 12 златни кюлчета от стомаха на индиец

Животът

18-04-2014, 13:37

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Дванадесет златни кюлчета бяха открити в стомаха на индиец, съобщава БиБиСи. 63-годишният бизнесмен от Делхи потърсил лекарска помощ след болки в стомаха и гадене. Споделил на лекарите, че след скандал със съпругата си, в изблик на гняв изял капачка от бутилка. Тогава започнали и болките, пише EkipNews.bg. Хирурзите обаче били наистина шокирани, когато вместо капачка открили цяло съкровище в стомаха му.
Оказало се, че в индиеца има 12 златни клюлчета с тегло почти 400 гр. Главният хирург в болницата в Делхи споделя, че за първи път в живота си вижда нещо подобно.
Служители на полицията и митниците са разпитали мъжа и са конфискували златото, но не се съобщава защо индиецът е изял богатството.
Индия е най-големият купувач на злато в света. За да намали дефицита по текущата сметка, правителството там предприе мерки за ограничаване на закупуването му. Миналата година митото за вноса на благородния метал бе увеличено тройно. Мярката даде резултат. Вносът на злато падна до 19 300 кг през ноември 2013 г., като през май той възлизаше на 162 000 кг. За сметка на това обаче се засили и контрабандата на злато в страната.