Чешки плажен патрул през лятото в Приморско

Туризъм

18-04-2014, 13:47

Автор:

Елица Велчева

Всичко от Автора

В общината се стягат за наплив на туристи от бившия соцлагер.

 Полицаи от Чехия ще подсилят охраната  по плажове и алеи на Китен и Приморско през лятото.  Освен командированите служители на реда от вътрешността на страната в общината за поредна година очакват и униформени от Чехия. От МВР още миналата година прибягнаха до тази екстра, заради големият брой на чешки летовници в двата курортни града. Целта е да бъдат улеснени туристите и при проблеми да се обръщат директно и към екипа от Чехия. 
"Практика  е в община Приморско всяко лято да идват екипи от вътрешността за да има по голям контрол и за да са спокойни туристите. От директора на РПУ Приморско съм запознат , че по същия начин ще има и полицаи от Чехия“- каза кметът на общината Димитър Германов.
В момента върви усилена подготовка за лятото, решават се инфраструктурни въпроси, осигуряват се местата за преместваемите обекти през сезона, почистват се курортните територии.

В Приморско и Китен и тази година ще разчитат на традиционните си пазари -Чехия и Полша. От миналата година има ръст и на туристите от Украйна и Русия.  Засега няма индикации кризата между двете държави да се отрази на потока от летовници, информира Германов.
Според официалната статистика легловата база в двата южни града е около 30 000, но в пика на сезона броят на жители и гости  надхвърля 100 000 души.