И Стара Загора с жълт код на картата!

Животът

19-04-2014, 10:23

Снимка:

БГНЕС

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

Жълтият код важи за 16 области днес

Жълт код за обилни валежи е обявен за 16 области за днес (19 април), сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.
Жълт код е обявен за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Стара Загора, Пловдив, Кърджали, Смолян, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Перник, София–област и София-град. За останалата част от страната не са прогнозирани опасни метеорологични явления.
Жълт код означава, че времето е потенциално опасно. В тези области се очакват валежи с количества между 15 и 30 литра на квадратен метър.
Подробната прогноза за времето сочи, че времето над Западна България ще остане облачно и дъждовно, докато над Източна облачността ще намалее до ясно време.
В източната половина от страната ще духа слаб южен вятър. Минимални температури предимно между 4 и 9 градуса, по морския бряг до 11, в София 5 градуса. Времето над Западна България ще се задържи без промяна - облачно и дъждовно.
Над Източна ще бъде предимно слънчево, но главно в следобедните часове и през нощта срещу неделя ще има увеличения на облачността и на места ще превали - предимно слаб дъжд. Южният вятър в източната половина от страната временно ще се усили.
Максималните температури ще са в доста широки граници - от 6-7 в Югозападна България до 17-18 в Източна, в София около 7 градуса. Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане по-ниско от средното за месеца.